Fodindlæg - et billede er bedre end 1000 ord

I 2D og 3D

.

      Nøglen til et bedre  helbred kunne ligge under dine tæer.

Hvorfor mine fødder ???

Fødderne har en direkte indflydelse på resten af kroppen. Som fundamentet i et hus bærer fødderne vægten af alt ovenpå dem. Når der opstår et lille problem i dine fødder, ændres måden du står og går på.  Som en følge af dette sker der en kædereaktion i dine muskler i forhold til tyngdekraften, så du stresser dine led højere oppe i din krop, hvilket kan føre til alvorligere problemer.

Problemerne kan være : smerter i fødderne, hård hud, krogede tæer, skæve storetæer, svang og hælsmerter, ben og knæsmerter hofte og rygsmerter, ja endog nakkesmerter.

Smerterne har det med at komme og gå, ofte er de arveligt betingede, vi arver fødder efter vore forældre.

Det er interessant at 25 % af vores knogler sidder i fødderne og det vil sige at der er :

52 knogler, 66 led, 214 ledbånd, 38 muskler og sener. Vi går mellem 8 – 10.000 skridt om dagen og det svarer til 72.000 km på en livstid – eller mere end 4 gange jordens omkreds. Det er meget, især hvis man har sko, der passer dårligt, er slidte eller har ondt i fødderne. Der er ikke noget at sige til, at næsten ¾ af os kommer til at få problemer med fødderne på et eller andet tidspunkt i vores liv.

Kvinder har 4 gange så mange fodproblemer som mænd, fordi de generelt går meget i højhælede og spidse sko.

Når du går har du kontakt med underlaget 0,8 sekund og når du løber med 0,25 sekund. At se hvor du belaster din fod forkert med det blotte øje er for den mest erfarne ganske umuligt.

Men med en scanner er det nu muligt at få et mere nøjagtigt billede af din krops belastning på fødderne og finde årsagen til dine problemer.

Med et par superindlæg, direkte tilpasset dine fødder, instruktion i udspænding er du godt på vej..

Og hvorfor nu det ???

Det kunne være, fordi du har tilbagevendende problemer med fødder, knæ eller ryg, eller du vil forbedre dine sportsaktiviteter, have gode såler i dine arbejdssko, kunne gå en golfrunde og stadig have det godt.

Efter at du er blevet undersøgt skal du stå og gå hen over en scanningsplade. Scanningspladen er udstyret med 4096 tryksensorer, der måler trykket fra dine fødder og bevægeligheden i dine knogler. Pladens tryksensorer bliver aflæst 125 gange pr.sekund. Det er disse informationer, sammen med undersøgelsen af dine fødder, der afgør  hvorvidt dine symptomer er relateret til dårligt fungerende fødder og i så tilfælde vil kunne afhjælpes med indlæg specialfremstillet til netop dine fødder.

Det er Firmaet OHI i Canada, der ud fra scanningen fremstiller sålerne i samråd med ortopæd eksperter. Der findes mange forskellige såler, - skal de passe til en mand eller kvinde, - til forskellig slags sport, - til smalle eller brede sko, - til løb, skal de være til almindelige eller sarte fødder (eks. sukkersyge).

Sålerne er ikke tykkere end en almindelig sål og der er livsvarig garanti mod brud.

Desværre er årsagen til dårligt fungerende fødder, - der giver sig udslag i smerter højere oppe i systemet oftest arveligt – men her gælder ingen reklamationsret, ej heller kan man hindre, at ens børn ligeledes arver. Ligesom med synet, er der nogle som skal bruge briller hele livet og så dem hvor bogstaverne bliver små, når man runder de 40, dette kan jo afhjælpes med briller. Således er fødderne også at betragte – det skal bare fungere, og med et par korrekt tilpassede såler, kan rigtig mange gener afhjælpes og skåne resten af kroppen.

Priser : Scanning af fødder kr. 450,-
            Indlæg efter scanning kr. 1900


Marchen Risør
.

 

Overskrift 1